Čvc 25

Kdy se ozvat svému finančnímu poradci? 5 situací, které byste neměli ignorovat

Kdy kontaktovat finančního poradce

Jako finanční poradci víme, že život se neustále mění. Svatba, narození dítěte, koupě domu nebo odchod do důchodu, to jsou životní události, kdy je důležité se ujistit, že vaše finance jsou v souladu s vašimi aktuálními potřebami a cíli. Proto je důležité, abyste se nebáli ozvat svému finančnímu poradci, kdykoli dojde k významné životní změně.

Zde je 5 situací, kdy byste měli kontaktovat svého finančního poradce:

  1. Změna příjmu: Ať už se jedná o zvýšení nebo snížení platu, změnu zaměstnání nebo odchod do důchodu, každá změna příjmu může mít dopad na vaše finance.

Aktualizujeme váš finanční plán a ujistíme se, že jste na správné cestě k dosažení stanovených cílů.

  1. Změna životního stylu: Založení rodiny, nákup domu nebo stěhování do nového města – to vše jsou významné životní změny, které mohou ovlivnit vaše výdaje a finanční potřeby. 

Pomůžeme vám naplánovat tyto změny a ujistíme se, že máte dostatek finančních prostředků na to, abyste si mohli užívat svůj nový životní styl.

  1. Nové dluhy: Zajištění hypotéky, pořízení auta nebo studentská půjčka jsou dluhy, které mohou mít dopad na vaši finanční situaci.

Probereme možnosti a pomůžeme vám vybrat ten nejlepší způsob financování.

  1. Změny v investičním cíli: Vaše investiční cíle se časem mění. Ať už je to blížící se důchod, financování vzdělání vašich dětí nebo jakákoliv jiná změna. Je důležité, abyste se ujistili, že vaše investiční portfolio je stále v souladu s vašimi cíli. 

Přehodnotíme vaše portfolio a provedeme nezbytné úpravy.

  1. Nečekané události: Ztráta zaměstnání, vážná nemoc nebo živelná pohroma jsou nečekané události, které mohou mít vážný dopad na vaše finance. 

Poskytneme podporu a vedení v tomto náročném období a pomůžeme vám najít způsoby, jak se s těmito událostmi vyrovnat.

Jeden malý bonus na závěr:

Víme, že mluvit o penězích může být někdy nepříjemné. Ale s námi se nemusíte bát. Jsme tu proto, abychom vám pomohli, ne vás soudili. Takže se nám nebojte říct o svých nejdůvěrnějších finančních tajemstvích – i o těch, které zahrnují koupi té drahé kabelky, o které jste vždycky tak snili.

Nebojte se nás kontaktovat. Jsme tu pro vás, abychom vám pomohli na cestě k finanční stabilitě.

Pamatujte:

Váš finanční poradce je důvěryhodný partner, který je tu pro vás, aby vám pomohl. Nebojte se klást otázky a sdílet své obavy. Pravidelná komunikace s vaším poradcem je klíčová pro udržení vašich financí v pořádku.

Pokud se nacházíte v některé výše zmíněné situaci, neváhejte se nám ozvat.